AMBASADORI 2020

Motto: Fii BUN. Este o alegere.

Poveste: Iubesc să zâmbesc. Iubesc să călătoresc, iubesc să dansez, iubesc să citesc, iubesc ieșirile din cotidian. Iubesc valurile marii si plajele întinse. Iubesc trandafirii galbeni. Iubesc să fotografiez – fac asta de puțin timp, dar o fac cu pasiune.
Iubesc să fac sport și mișcare. Să-mi încep ziua alergând pe malul marii și bucurându-mă de tot ceea ce-mi oferă natura.
Iubesc să mă surprind pe mine din când in când. Iubesc frumosul, sub orice forma ar veni el: muzica, dans, arte. Iubesc soarele. Iubesc nebunia. Iubesc liniștea (asta am învățat-o in ultima vreme).
Iubesc Armonia. Iubesc oamenii pasionați, oamenii care își urmează visurile, oamenii creativi, oamenii care zâmbesc, oamenii care sunt buni chiar și când viața este grea, oamenii care își depășesc limitele, care au curajul să facă ceva nou, să se autodepășească cumva. Iubesc oamenii care trăiesc conștient și decid să își depășească orice bariere fizice sau mentale, reale sau închipuite, autoimpuse.
Iubesc Oamenii și iubesc Viața!!!

Motto: Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi.

Poveste: Sunt Mihaela, sunt perfecționistă, nu îmi place să fac lucrurile de mântuială și țin la detalii. Îmi plac lucrurile mici cu mare încărcătură emoțională. Sunt optimistă și mă consider o persoană norocoasă din multe puncte de vedere.
Ador să aduc zâmbetul pe buze unor copii ce te îmbrățișează deși nu te cunosc.
Am nevoie de tine! Am nevoie, alături de tine, de o schimbare. Îmi doresc să fac ceva productiv pentru mine dar mai ales pentru cei din jurul meu.
Să lucrezi cu copiii cu autism înseamnă bucurie, comunicare și afectivitate.
Cred ca fiecare copil are dreptul la o viață frumoasă, plină de bucurii și vise împlinite. Consider că cei mai puțin norocoși din acest punct de vedere trebuie sprijiniți, ajutați și motivați! Vino in echipa mea! Împreună vom reuși!

Motto: Zâmbește, nu te costa nimic!!!

Poveste: Numele meu este Simona Cara dar prietenii îmi spun Simo. Sunt voluntar de peste 10 ani și am acceptat cu bucurie propunerea de a fi Ambasador in acest proiect dedicat copiilor speciali.
Despre mine vă pot spune în câteva cuvinte că sunt o persoana activă și mereu cu zâmbetul pe buze. Iubesc marea și verile călduroase, asta și datorită faptului că sunt născută în ce-a mai călduroasă luna din an.
Vă provoc pe toți cei care mi-ați citit povestea să vă alăturați acestei cauze umanitare și să aducem un zâmbet copiilor cu Autism.

Motto: Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Poveste: Hei! Sunt Andreea și mă consider cel mai vesel om pe care îl cunosc. Acest detaliu este cel mai important lucru de știut despre mine căci nu-mi doresc ca această poveste să fie despre cine sunt, ce știu să fac și cum o fac… ci despre EI, despre copiii-eroi care se luptă zilnic cu ei înșiși și cu lumea, pentru a ne demonstra ca se poate!
Copiii cu autism au fost obligați să pornească încă de la început la drum fără combustibil și fără hartă, iar NOI am fost aleși să fim alături de ei, măcar primii „100 de km” ca ghizi sau simpli însoțitori.
Te invit să-ți iei rucsacul în spate si să pornim la o drumeție plină de culori și ambiție pentru cei mai „eroi” dintre noi!

Motto: Dacă mă aprobi mă încurajezi, dacă mă dezaprobi mă ambiționezi!

Poveste: Sunt Andreea și cred in șansa mea. Îmi încerc norocul și îmi asum riscul. Familia este primul meu susținător și primul meu context de formare – prin observarea și imitarea celor apropiați !
Parcursul educației m-a condus spre ceea ce sunt acum – psiholog clinician in cadrul Direcției de Asistentă și Protecție Socială Tulcea!
Faptul că ii ajut pe oameni să își construiască viața pe care și-o doresc are o mare satisfacție pentru mine iar ingredientele active ale satisfacției pe care o resimt făcând această meserie sunt următoarele: împărtășire, întâlnire, colaborare, descoperire, învățare, construire, creare … Cu cât fac mai mult ceea ce îmi place, cu atât îmi place mai mult ceea ce fac!
Despre mine ca urmașă a lui Freud trăiesc ca toți oamenii, cu feluri de mâncare preferate, tabieturi, tristeți, nedumeriri, frustrări, inconștiențe, dorm prost uneori, iau decizii greșite și mai presus de orice, încerc sa mă suport pe mine!
Îmi place riscul. Mă hrănesc din competiție. Dau ce am mai bun atunci când mă întrec, cu mine sau cu ceilalți. Ador aventura, necunoscutul și provocările. Fără acestea, nu aș putea să cresc. Fără acestea, viața nu ar fi viață.
Există un ingredient în ființa omului care îl face să tânjească după dificultăți. Ca o amprentă în ADN, este scris peste tot să căutăm mai mult și să ne autodepășim. Eu și echipa Spartanilor susținem acest proiect care vine în ajutorul acestor copii atât de diferiți dar cu un lucru în comun, Autismul sau dizabilitatea invizibilă!

Motto: „Less is more” & „Iubirea înseamnă viață!”

Poveste: Puțini știm că peste 1% din populație suferă de tulburări din spectru autism și că cea mai mare problemă a persoanelor cu autism o reprezintă discriminarea. Și mai puțini avem idee despre problemele cu care se confruntă persoanele cu autism, despre speranța câteodată pierdută a familiilor acestora.
Autism 24H este un proiect al iubirii, al compasiunii, al generozității. Este despre respect, despre acceptare, despre implicare, despre atitudine, despre schimbare. Sunt onorată să fiu pentru al doilea an consecutiv unul dintre ambasadorii „Autism 24H Marea Neagră” și mă consider privilegiată pentru această șansă.
Viața, cu suișuri și coborâșuri, m-a învățat să prețuiesc ceea ce am, să fiu un om simplu, să fiu un om mai bun în fiecare zi. Îmi doresc să mă implic în cât mai multe proiecte menite să ajute persoanele cu autism, persoanele care nu au avut norocul meu, norocul tău. Am nevoie de tine, de implicarea ta pentru ca proiectele să se realizeze și astfel bucuria, schimbarea și speranța să reziste în familiile cu copii cu autism.
Vă invit să multiplicăm binele, să fim împreună pentru ceilalți, pentru o lume mai bună pentru noi toți!
Te aștept alături de mine în echipa binelui! Dăruiește din puținul tău pentru o cauza mare – AUTISM!

Motto: Fă bine de câte ori se poate! Și întotdeauna se poate!

Poveste: „Salut! Numele meu este Andrei și sunt un copil foarte talentat. Însă am și numeroase probleme. Uneori anumite întâmplări mă agită foarte tare, simt nevoia să țip și să mă mișc necontrolat. DA, AM AUTISM!”
Cam așa se rezumă dureros de scurt, poveștile a mii de copii din România!
Prin urmare, anul acesta am decis să mă alătur Centrului Terapeutic Marea Neagră și alături de voi, cei care citiți acest mesaj, să vin în sprijinul copiilor care suferă de autism și alte afecțiuni asociate. Îmi doresc ca acești mici luptători să spargă barierele de comunicare dintre ei și toți cei care-i înconjoară. Îmi doresc să aibă o perspectivă și o șansă la recuperare și ca fiecare părinte aflat în această situație să nu mai privească cu teamă viitorul. Fiecare copil are dreptul la fericire!

Motto: Tot timpul par imposibile lucrurile până ce le realizăm.

Poveste: Mă numesc Robert, sunt „elite trainer” și sunt fericit că datorită meseriei mele, în fiecare zi am ocazia să simt pulsul oamenilor care își doresc să devină mai sănătoși, mai voioși ăi să-și recapete încrederea în propriile forțe.
Mă bucur de orice contact vizual pozitiv și îmi doresc să investesc cât mai multă energie și optimism în frumoșii noștri copii, care au nevoie de socializare intensivă, afecțiune, motivație, toleranță și nu în ultimul rând de sprijinul fiecăruia dintre noi.
Astăzi, iți spun următorul lucru: a alege să ajuți un copil afectat de autism este unul dintre cele mai mari daruri pe care îl poți face. Cu toții încercăm să fim mai buni, iar actul tău de bunăvoință cu privire la acest subiect va fi cel mai mare dar pe care îl vei primi înapoi.
Te invit în echipa mea! Vreau să construim împreună un pod de legătură către lumea acestor copii. Apoi, vom fi in stare să îi luăm de mânuță și să îi călăuzim înapoi peste pod către lumea noastră. Orice copil, indiferent de afecțiunile pe care le are este o minune!

Motto: Toți avem în noi un loc centrat de înțelepciune, armonie, echilibru.

Poveste: Din spirit civic, din dragoste pentru sport, din empatie și din prietenie am ales să mă alătur acțiunilor voastre minunate. Îmi centrez toate activitățile în jurul oamenilor și a omeniei! Profesiile mele sunt legate de medicină, educația minții și a trupului, dar mă întreb cum ar fi dacă mai mulți dintre noi ar transforma într-un hobby și activitatea de a ajuta voluntar indivizii din jur. Societatea va funcționa optim când o să realizăm că nimeni nu este mai special decât altcineva, dar cu toții avem nevoi speciale.

Motto: We grow by lifting others!

Poveste: Sunt Ioan. Am decis să fiu aici pentru copii și îmi doresc să fac asta pentru că VREAU să schimb destine.
Te aștept alături de mine și împreună, cu siguranță, vom putea construi speranțe pentru acești copii speciali.